elinhuijboom.punt.nl
Laatste artikelen
zinnetjes, woordjes, het gaat nu echt als een trein.
Ze aapt nu bijna elk woord na, van Armbandje en oorbelletje tot geel,groen,blaaaauw.
Ook kent ze t naarbuitengaanriedeltje, SJOENE, JAS, SJAAAAL. HANDSJOENE, MUS.
En mama jas, papa jas, Enin jas..
en sinds gisteren heeft ze MIIIIIIIIIIII ontdekt. VAN MIJ! dus.
 
qua streken gaat ze ook de goede kant op, afgelopen week had ze mijn lippenstift al opgesmurkt, dus haar hele hoofd was roze en vettig (hoe krijg je dat er makkelijk af joh :o ? ;( )
 
en haar vader is zo grappig geweest om te vertellen aan r dat HOMO weltrusten betekent
 
dus ik krijg bij bedtijd handkusjes en een liefdevol 'HOMOOOOO'
snel afleren weer dus .. maar stiekem kon er heel hard om lachen.
 
Verder is ze tegenwoordig fier aan de wandel met haar poppenwagen, daar kan ik dan mooi mijn boodschappen in kwijt ;)
Ze vraagt nu al een paar dagen naar opa & oma, die zijn wat dagen op vakantie naar Egypte en volgens mij worden ze gemist....
Op dit moment speelt ze rustig met mijn armbanden en af en toe hoor ik haar 'LOKOLA' mompelen..
 
kind naar mijn hart :P
Lees meer...   (1 reactie)
En Elin gaat als een tierelier! Er komen al mini zinnetjes uit haar mond en ze lijkt ook veel meer te begrijpen (logisch uiteraard) maar ze maakt in ieder geval een flinke spurt.
 
Haar lala's zijn haar alles (poppen) en alles is LALA BIJ? Dus die poppen zijn nu 'part of the family'
Ook is ze nu in de klei-fase, en alles wat ze heeft gemaakt is dan een poes (ook al lijkt het op een platgeslagen hamster)
 
Aankomende week ga ik beginnen met zindelijkheidstraining, vooral omdat ze nu steeds aangeeft dat ze POEP BAH SIES! heeft gedaan en alvast op de bank gaat liggen voor een schone broek. Ik neem aan dat het tijd is.
 
Verder is het nog steeds een lief dametje, ook flink dol op haar paps, vooral als hij achter haar aan komt rennen, dolle pret.
 
Ook gaat ze binnenkort enkele uren naar het K.D.V , althans, dat denken we.. dan kan ik wat meer werken en Elin kan lekker met kindjes spelen.
 
Binnenkort een goede update, nu is t al laat en heeft moeders zin in een wijntje ;)
Lees meer...
Mijn kindjelief wordt morgen alweer 2 jaar! TWEE! Zo'n grote meid al en wat heeft ze toch veel geleerd de afgelopen 12 maanden.
Elin leerde lopen, rennen, springen, bukken, hurken, klimmen, vallen, dansen, praten, kleuren, schilderen, kleien en heeel goed 'NEE' zeggen.
We zijn zo blij met die kleine spruit, elke dag maakt ze me meerdere malen aan het lachen om haar gekke bekken, aanstekelijke lach en haar streken. Ze kan ook heel goed grapjes maken, niet met woorden (op *BOE*, na) maar op alle andere bedenkbare manieren. Kiekeboe, kietelen, zachtjes knijpen, aan onze neuzen trekken, verstoppen, tikkertje en ons laten schrikken.
 
Ook vindt ze het prachtig om nu via de leuning op de bank te gaan staan en dan zo bovenop ons te springen. Niet erg handig als je net koffie hebt maargoed, we overleven het.
 
We hebben net de feestdagen achter de rug en ze is weer gruwelijk verwend.. poppen, regenoutfit + paraplu, kleurboeken en tekendozen, enorme potten klei + toebehoren en nog veel meer. En nu die verjaardag, nog even en ze denkt dt het elke week raak is met cadeau's en feestjes.
 
 
 
Sinterklaas vierden we met opa&oma Huijboom en Inna en Chris, we hadden lootjes getrokken en iedereen had een cadeautje voor Elin gekocht.
Met kerst zijn we de 1e kerstag weer naar Opa&oma Huijboom geweest (waar chris en inna ook waren)en daar hebben we heerlijk gegeten en vervolgens Party&co gedaan terwijl elin lekker lag te tukken. 'S nachts mevrouwtje in een dekentje de auto in gedragen en thuis sliep ze gelijk door. Mission completed.
 
 Met Oud&nieuw liep ze ook vrolijk rond, ze werd een uur of 2 voor 00:00 wakker en heeft heerlijk bij ons kunnen spelen (vooral alle vrienden waren erg boeiend want voor aandacht doet ze alles :)
 
Het vuurwerk vond ze maar niets, veel te hard en op nieuwjaarsdag kon ze bijna niets anders zeggen dan *BOEM BOEM* Ook de oliebollen waren niet in trek, 1 hap en *BAHHH* dus die heeft lekker op kaasstengels zitten knagen.
Om een uur of 1:00 weer naar bed gebracht waar ze lekker verder sliep, terwijl wij beneden met de vrienden wat spelletjes hebben gedaan.
 
Dat waren dus de feestdagen en nu die verjaardag nog...
 
Jammergenoeg moet papa gewoon werken dus morgen gaan Elin en ik samen iets leuks doen, wat precies weet ik nog niet maar ik denk iets in de richting van ballorig, zwemmen of gewoon heel veel eten, aangezien we daar beide van houden ;)
 
Natuurlijk gaan we samen cupcakes bakken, ballonnen kopen, spiesjes maken van fruit en andere feestelijke spullies kopen/maken en 's avonds, als pap, opa en oma er zijn, dan mag ze haar cadeautjes uitpakken en ik weet lekker al wat het is :P
 
En ik vind dat ze maar een stomme dag heeft gekozen om jarig te zijn, zo na al die feestdrukte en zulks. Ik zou het heerlijk vinden om een verjaardag een wek van tevoren te plannen enzo, maar nu met al die drukte, schiet het er een beetje bij in allemaal. Dus ga ik maar op een creatieve manier zorgen dat ze de leukste dag van dit jaar alvast heeft ;)
 
en nu ga ik haar stoel versieren
 
 
ps: nog wat nieuwe woordjes erbij:
 
paardje
oorbelletjes
riem
Inna
Waar nou? (met vragende blik+armpjes)
 
 
 
 
Lees meer...
de woordjes die elin nu kent:
 
mama
papa
opa
oma
enin <-- elin
huis
diets <--fiets
handjes
kindjes
oortjes
oog
neus
buik
mond
voetjes
teentjes
vinger
baby
bobbie <-- buurjongen
hallo
lulu <-- pop
lala- al haar andere poppen
bomen waaien heen en weer <-- liedje
handjes draaien, ah-ha ah ha ah haaaaa <-- liedje
poesje mauw mauw mauw mauw en waf waf waf <-- liedje met wat gehussel
NEE
ja
eten
oilieoilieoilie <-- vragen om drinken , hoe ze daar toch bij komt :D
boom
auto broemmmm
bal
 
 
en vast nog wel veel meer, maar deze komen erg vaak terug.
 
verder begrijpt ze meer dan ze kan zeggen (uiteraard)
 
zo poetst ze haar tandjes als we dat vragen.
brengt haar bordje naar de keuken
doet de deur achter haar dicht
ruimt haar speelgoed op (in de mand)
kan haar kleren uittrekken, en aantrekken, alleen met haar jas heeft ze hulp nodig en bij haar schoenen, uittrekken van r schoenen is geen probleem want dat doet ze al op de meest onmogelijke momenten.
 
Op het moment tekent ze nog steeds erg graag, af en toe verft ze of speelt ze met klei, maar daar is ze nog net iets te klein voor.
ook heeft ze de vormenstoof ontdekt en dat gaat ook zonder enige moeite.
puzzels maken vindt ze af en toe leuk en verder kan ze zich prima vermaken met wat ze maar voor handn krijgt.. voornamelijk met spullen die ze niet mag hebben :P
Poppen zijn nog steeds hip op t moment, lekker racen met r lala's in de buggy.
 
ook is het nu een hype om vanaf de tafel op de bank te springen, dat ook als wij niet kijken of ze gaat random op haar hoofd staan, vindt ze ook erg leuk :P
 
We zitten nu in een lastige fase waarbij  'negeren' het sleutelwoord is. alles is uiteraard NEE NAI NEEEEEE NIIIIIIIII en vervolgens ligt mevrouwtje te spartelen op de vloer als ze haar zin niet krijgt. Prima, oogkleppen op dus en even uit laten razen, die buitjes duren gelukkig maar kort dus het is te doen zonder hartkloppingen.
 
de kerstboom boeit haar weinig trouwens, ik had verwacht dat ze m uit elkaar zou trekken, voornamelijk omdat er kerstkransjes in hangen en ze weet heel erg goed wat lekker is..maar ze hangen nog, hoezee.
 
wat eten betreft.. brood is het helemaal, met ei, met kaas, met chocopasta of gewoon met boter
(laatst stond de boter open op het aanrecht, daar had ze zich te goed aan gedaan, bah..maar zij vond het erg smakelijk) gisteren at ze erwtensoep en een stuk rookworst, vond ze ook heerlijk.. ze eet alles als t van ons bord afkomt, met r eigen bordje heeft ze wat meer moeite soms.
 
ze lust geen: mandarijntjes, pindakaas,jam,sla,paprika (rauw)
 
ze eet wel! bietjes, spruitjes, alle koolsoorten,banaan, appel, peer, druiven, chippies, aardappelen, vlees!  eigenlijk bijna alles wel dus, maar t is een fijn lijstje voor mij om bij te houden :P
 
ik denk dat we in januari weer naar t CB moeten, ben benieuwd naar haar lengte en gewicht momenteel
 
en nu gaan we even een broodje etenh, tata!
 
 
 
 
 
Lees meer...
Elin, bijna 2 alweer!
Oke, eerst nog de 23 maanden maar tís toch al bijna 2, man wat gaat dat snel zeg. :(
Met Elin gaat alles heel erg goed, ze leert, ze speelt, ze gilt (en hard, wat een meid zeg :P )
Op dit moment zijn vooral haar poppen haar erg lief, ze heten allemaal LALA en gaan waar Elin gaat.
Verder is ze dol op tekenen, dat kan ze uren achter elkaar doen, rondjes en het zijn allemaal katten, ze kijkt er dan ook heel trots bij en ik vind het ook ontzettend knap van haar uiteraard.
Verder tekent ze graag op muren, banken, handen en op haar vaders gezicht (dat mocht ze afgelopen week van hem, wat een voorbeeldfunctie he ;) )
Op dit moment is sinterklaas in het land maar dat kan haar nog niet zoveel boeien, gelukkig..daar hebben we volgend jaar vast wel plezier van.
Ze ligt nu nog te slapen, om bijna 10:00, feest, kan moeders r blog eens bijwerken want eerlijk is eerlijk..ik verwaarloos haar blog al een poosje. We zijn dan ook ontzettend druk!
Manuel werkt van 8 tot 5 en ik van 5 tot 9 en op zaterdagen, soms een middag extra.. dus we draaien hier diensten en als je dan laat thuiskomt dan plof je op de bank :)
Afgelopen weekend ben ik er voor t eerst alleen op uit geweest, elin bleef bij manuel en ik ging stappen , wwwwwoei voor t eerst sinds haar geboorte (en de zwangerschapsmaanden) het was ontzettend leuk en elin had er weinig van gemerkt dat ik weg was hoorde ik, prima dus.
Inmiddels is ze wakker en eet nu een broodje terwijl ze t zandkasteel kijkt, vreselijk, die kinderprogramma's. Vooral BUMBA..dat is haar grote liefde jammergenoeg.
Verder is t gewoon een erg lieve en pittige meid, ze weet erg goed wat ze wel en niet wil en tegenwoordig gaat het met gillen en stampvoeten een echte peuterpuber dus. Dansen doet ze ook graag en zingen! En andere kindjes vindt ze geweldig, vooral de iets oudere kindjes van een jaar of 5, die moederen ook graag over haar en ze vindt alles best :)
Ook is ze graag bij opa & oma en dan is t ook een engeltje, geen driftige buien als ze daar is, voorbeeldig he!?

Nou dat is t wel weer voor nu want we springen zo even onder de douche!
 
 
 
 
 
 
met vriendinnetje danielle die 3 dagen jonger is :)
 
 
Lees meer...
zelf niet gelopen maar wel snoepjes aan kindjes gegeven.. daar geen filmpjes van maar wel van die avond, ze vond het allemaal erg spannend :D
 
 
 
Lees meer...
 
 
en nog even 1 van vanmiddag
 
Lees meer...
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl